Compression til trick løbehjul

AJ Scooters har compression til trickløbehjul fra de førende brands bl.a. District, Ethic Apex, Lucky m.fl. i høj kvalitet i slidstærke og holdbare materialer. Har du brug for professionel vejledning og rådgivning til compressions, så tøv ikke med at kontakte os. Vi hjælper dig gerne med at udvælge den rette og vejlede omkring montering.

Sorter faldende

Tabel Liste

14 vare(r)

Sorter faldende

Tabel Liste

14 vare(r)

Compression er en vigtig del af et trickløbehjul

Compression er en overset, men vigtig del af et velfungerende trickløbehjul, idet det sørger for, at baren kan dreje ordentligt rundt, og samtidig også gør det enklere at nedjustere det slør der med tiden vil opstå i et trickløbehjul. For at baren og forgaflen følges ad når du drejer på løbehjulet skal dit løbehjul derfor have et compressionsystem.

Det kræver en del viden og forståelse for hvordan compression fungerer for at kunne montere det rigtigt. Det er derfor vigtigt, at man sætter sig grundigt ind i det, og eventuelt får hjælp af en fagperson for at sikre at compression er den rette, og at den er monteret korrekt på løbehjulet. Hos os kan du shoppe alle dele til trick løbehjul.

Forskellige slags compression

Overordnet set, så findes der fire compressionsystemer på et trickløbehjul:

1) Med gevind (threaded), Inverted Compression System (ICS), Standard Compression System 
2) (SCS) og Hidden Intern Compression System (HIC).
3) Der findes flere udgaver af de ovennævnte compressionsystemer, og nedenfor kan du læse mere om hvert enkelt af dem:

ICS
Et ICS compressionsystem er et af de mest simple systemer, idet det er det billigste og letteste system. Ulemperne er dog, at det oftere kræver efterspændinger, at det ikke er særligt holdbart, og at der er en øget risiko for beskadigelse af star nutten. Derudover er det nødvendigt, at forhjulet tages af for at man kan efterspænde eller lave justeringer.

Et ICS compressionsystem passer også kun sammen med barer der har en standardstørrelse eller er lavet af aluminium, de skal have en slit, og man skal derudover have et særligt værktøj til at installere star nutten i down tuben.

ICS compressionsystem anvender en omvendt compressionbolt, som går op gennem forgaflens steerer tube og skrues ind i star nutten. 

SCS
SCS betragtes af mange løbehjulseksperter som værende det absolut bedste compressionsystem, da det ikke er nødvendigt med slits/spalte i løbehjulsbaren så ens præstation påvirkes negativt. I et SCS-system smelter clampen sammen med et compressionsystem, idet den nederste del af SCS clampen sidder ned over steerer tuben på forgaflen, og den nederste del af baren glider ind i den øverste halvdel af clampen.

HIC
Et HIC compressionsystem er billigere i forhold til nogle af de andre systemer, men på grund af nødvendigheden af en bar og clamp i stor størrelse har det den ulempe, at det både bliver dyrere og tungere i sidste ende. Fordelen er dog, at dette compressionsystem er ret stabilt og derfor egner sig godt til trickløbehjul.

Et HIC compressionsystem er beregnet til barer som har en slit, og fungerer ved at en shim glider ned over forgaflens steer tube og sammenpresses på headsettet med en compressionbolt.