Spring til hovedindhold (tryk på Enter)

Vejledning til samling af løbehjul

Når du samler dit eget custom trick løbehjul, skal du være opmærksom på, at du bestiller dele, som passer sammen. Det er nemlig ikke alle dele, der kan sættes sammen. Samler du dele, som ikke passer sammen, kan du ødelægge delene og dermed miste garantien på delene. Med denne vejledning til samling af løbehjul hjælper dig på vej

Hvad består et custom trick løbehjul af?

Et deck

Alle decks leveres med både bremse, hjultbolt og spacers med mindre det udtrykkeligt fremgår af produktbeskrivelsen. Nogle deck leveres med griptape. Nogle decks leveres både med 8 mm og/eller 12 mm hjulbolte.

En bar

Løbehjul bars fås i oversized og standard. Begreber henviser til baren ydre diameter. Oversized bars er 35 mm i udvendig diameter og standard bars er 32 mm. Den indvendige diameter afhænger af, hvilket materiale baren er fremstillet af. 

 • Standard stål- og titaniumbar indre diameter = 28 mm (ydre diameter 32 mm)
 • Oversisized aluminiumbar indre diameter = 28 mm (ydre diameter 35 mm)
 • Oversized stål- og titaniumbar indre diameter = 32 mm (ydre diameter 35 mm)

Derudover skal være opmærksom på, at du din bar passer til compression systemet. Bars uden slis passer til SCS compression og bars med slis passer til HIC/IHC compression. Begge typer bars kan converteres til tilføje en slis til SCS bars og tilføjge en SCS adapter til HIC/IHC bars.

To håndtag med barends

Håndtag til løbehjul kaldes også grips. Håndtag sørger for bedre greb og komfort når du kører eller laver tricks. Håndtag til løbehjul fås i afsindigt mange farver og bruges ofte til at customize et løbehjul. Der medfølger barends til alle grips i vores shop. Ønsker du at opgradere dit løbehjul setup med mere holdbare barends, har vi et udvalg af aluminium bar ends.

En forgaffel

Du skal være opmærksom på at vælge en forgaffel som passer til dit hjul diameter og nav bredde. Du skal også tjekke, hvilket compression system forgaflen passer til. Forgaflen holdes sammen med baren ved hjælp af et compression kit. Det er forgaflen, der bestemmer hvilke(t) compression system(er), du kan køre med. Vær opmærksom på, at du køber den korrekte forgaffel til dit eksisterende løbehjul, da du kan risikere at skulle bytte både clamp og bar ud, hvis du vælger en forgaffel, som ikke er kompatibel med dit eksisterende løbehjul setup. 

Du kan med et compression kit ændre en IHC forgaffel til en HIC forgaffel.

Et headset

Et headset holder baren på plads, men tillader samtidig at baren spinnes rundt under tricks. Alle headet i vores shop er integrated threadless headset, som alene passer til integrated decks og threadless forgaffel

Et integrated threadless headset består at to kuglelejer, en c-ring og en crownraise. Crownraisen er oftest overfløding, da langt de fleste forgafler er med integrated crownraise.

Et compression system

Der findes flere forskellige compression systemet. De to mest udbredte systemer er HIC/IHC og SCS. Enkelte løbehjul er med ICS compression system. Du skal være opmærksom på at vælge et compression system, som passer til din forgaffel og bar.

 • HIC/IHC comspression passer til bars med slis
 • SCS compression passer til bars uden slis. 

En clamp

Clampen holder forgaflen og baren sammen. Du skal være opmærksom på at vælge en clamp, som har en indre diameter, som passer til din bar, og at clamen passer til dit compression system. Der findes to typer clamp, clamps til SCS compression systemet og clamps til HIC, IHC, ICS compression systemer

Et griptape

Griptape fås i mange varianter. Du skal sikre dig, at griptapen kan dække hele dit decks længde og bredde. Du kan med en hobbykniv tilpasse griptape til dit decks størrelse.

To hjul

Hjul fås i fem diameter 100 mm, 110 mm, 115 mm, 120 mm, 125 mm og to standardbredder 24 mm (den mest udbredte standard) 30 mm (den nyeste og fremtidens standard). Til alle vores hjul følgder der kuglelejer med. 

Hjul sælges ét hjul pr. pakke med mindre det udtrykkeligt fremgår, at pakken indeholder to hjul.

Vi anbefaler

 • at du afsætter rigeligt med tid til at samle løbehjulet,hvis det er første gang, du skal samle et og får hjælp af en voksen eller en erfaren rider til at samle dit løbehjul.
 • at du bruger brug korrekt værktøj.
 • at du vælger dele med dimensioner, der passer sammen. Det kan være en god idé at holde sig til et brand.
 • at du inden du begynder at samle dit løbehjul, skal du sikre dig, at dine dele passer sammen. Du kan kun returnere nye udbrugte dele.
 • at du ofte efterspænder dit løbehjul og særligt compression systemet.
 • at du udskifter slidte dele.
 • at du ungdår vand, sand, fugtige overflader.

Husk

 • Lette dele er ikke så holdbare som tunge dele.
 • Der vil altid komme slør i headsettet over tid. Uanset valg af headset vil det ikke være lydløs længe.
 • Vand, sand, fugtige overflader ødelægger kuglejer i hjul og headsets
 • Hårde og skæve landinger slider hårdt på dit løbehjul
 • Grind isæt på ru overflader slider dit deck hurtigt!