Spring til hovedindhold (tryk på Enter)

Løbehjul

Løbehjuls typer

Der laves mange forskellige typer løbehjul, og de har alle hver især forskellige fordele afhængig af, hvad du skal bruge løbehjulet til. I vores shop finder du bl.a. almindelige løbehjul, løbehjul med 3 hjul, løbehjul til voksne, transport løbehjul og trick løbehjul. Vi tilbyder et bredt udvalg af kvalitetsløbehjul fra markedets mest anerkendte løbehjulsproducenter som f.eks. AO, Blunt, Ethic, Fuzion, Longway, Lucky m.fl.

Råd og vejledning>

Vi hjælper gerne med vejledning og rådgivning om køb af løbehjul på vores chat. Du er også velkommen til at kontakte os på info@ajscooters.dk eller telefon.

CUSTOM LØBEHJUL ELLER FÆRDIGBYGGET?

Hvis du ønsker at sætte dit personlige præg på dit trick løbehjul, kan du sætte det sammen af vores store udvalg af kvalitetsdele fra løbehjulmarkedets absolut bedste og mest anerkendte brands. Når du customizer dit eget løbehjul, har du muligheden for at tilpasse løbehjulet præcist til dine præferencer og din stil.

Vælg blandt et utal af farver og fede styles inden for alle tænkelige dele og sammensæt et løbehjul som der kun er én af - nemlig dit!

Foretrækker du i stedet bare at komme ud over ramperne med et færdigt og køreklart løbehjul nu, så anbefaler vi et færdigbygget kvalitets løbehjul. Du finder her på siden et stort udvalg fra alle de kendte brands som f.eks. det populære Ethic, som udover best seller løbehjul, også laver en masse fedt udstyr. Er du helt ny i løbehjuls hobbyen kan du jo starte ud med et færdigbygget løbehjul. Så finder du hurtigt ud af hvilke features du synes er ekstra fede og nødvendige og kan indtænke dette i dit næste custombyggede projekt.

LØBEHJULET SLIDES EFTERHÅNDEN VED BRUG

Løbehjul er et tear-and-wear produkt. Det betyder, at dit løbehjul bliver slidt efterhånden, som du bruger det. De dele på løbehjulet, der slides hurtigst er hjul, kuglelejer, griptape og håndtag. Derfor skal du relativt ofte udskifte disse dele for at dit løbehjul fungerer optimalt. Du finder et stort udbud af reservedele i kategorien løbehjulsdele hvor du nemt kan udskifte hvad end du måtte have brug for.

AJ Scooters forhandler ét af Danmarks største udvalg af tilbehør til løbehjul og har du noget helt specifik du brænder efter at få fingrene i - men ikke kan finde her på shoppen, så tøv ikke med at kontakte os, vi kan formentligt skaffe det hjem til dig.

Der gælder samme regler for et løbehjul som der gør for en cykel eller et par rulleskøjter. Hvis ikke du holder løbehjulet vedlige og udskifter slidte dele i takt med at de nedslides, vil løbehjulet ikke køre optimalt. Gør derfor dig selv en tjeneste og pas godt på din nye løbehjul fra start.

DE LØBEHJULSDELE SOM OFTEST NEDSLIDES HURTIGT ER:

 • Hjulene
 • Kuglelejerne
 • Griptapen
 • Håndtagene

LØBEHJUL TIL BØRN OG LEG

Løbehjul til leg opfylder netop dette behov. Løbehjulene er oftest fremstillet af plastik, nylon og aluminium og kan justeres eller ændres, så de passer til barnets behov og anatomi. Oftest kan baren på løbehjulet justeres i højden og klappes sammen, så det ikke fylder så meget ved opbevaring eller når det tages med på ferie.

Når du køber et løbehjul til børn og leg, skal du være opmærksom på den maksimale vægt, løbehjulet kan bære. Da det er bygget af plastik og nylon, bør denne vægt ikke overskrides af sikkerheds- og holdbarheds hensyn.

Løbehjul med tre hjul er specielt gode til de helt små børn, som skal lære at holde balancen på et løbehjul og samtidigt have stimuleret deres balanceevne og motorik. De mindste børn vil hurtigt opnå succes, da det tre hjulet løbehjul er bygget til de små børns anatomi. Se også vores andre børneløbehjul her.

LØBEHJUL UDVIKLER BØRNS MOTORIK:

 • Øget balance
 • Øget motorisk koordineringsevne
 • God motion
 • Godt forstadie til løbehjulet og 2-hjulet cykel

BRUG LØBEHJULET TIL TRANSPORTMIDDEL

Løbehjul med store hjul er ideelle til transport. De større hjul og den højere totalhøjde, gør løbehjulet behageligt til transport i byrummet. Transportløbehjul kan oftest justeres i højden og foldes sammen, så det er nemt at have med på arbejde eller i skolen. Hjulene er ofte 120 mm i diameter eller større. Transportløbehjulet kan både bruges af børn og voksne. Brug aldrig transport løbehjulet til tricks, det det ikke er bygget til det. Løbehjulet vil blot tage skade, og reklamationsretten dækker ikke skader ved forkert brug.

Et løbehjul er et helt lavpraktisk transportmiddel som egner sig til alle der skal fra A til B. Eneste must er et nogenlunde fornuftigt vej underlag som asfalt eller fliser. Grusveje er ikke optimale køreunderlag for løbehjul da grus og skidt kan komme i kuglelejerne og give “knas” i maskineriet. Du kan snildt have en skoletaske eller skuldertaske på alt imens du glider gennem byen på et løbehjul.

LØBEHJUL TIL FREESTYLE RIDING

Løbehjul til rampekørsel og street riding kaldes under et trick løbehjul. Dette løbehjul er løbehjuls verdenens Formel 1 racer. Trick løbehjulet skal både være holdbart og hurtigt samtidig med det ikke må være for tungt. Derfor er de sat sammen af yderst stærke og holdbare metaller for, at kunne modstå de store belastninger, som det udsættes for. Husk at efterspænde dit løbehjulsdele ofte og skifte dele ud når de er slidte - så du altid har et løbehjul i absolut topform og ikke mindst for din sikkerheds skyld.

Se alle vores fede trick løbehjul her.

LØBEHJULETS HISTORIE KORT FORTALT

Anvendelsen af løbehjul blev for alvor en realitet i Japan omkring årtusindeskiftet hvor de mange unge fik øjnene op for dets geniale transportegenskaber. Vi har ofte set løbehjul i børnehaverne som de smås legetøj, og ikke mindst som transportmiddel på blandt andet sygehuse blandt personalet. Løbehjulets popularitet har dog taget en voldsom drejning de seneste par år hvor også det elektriske løbehjul er blevet et kæmpe hit i store dele af verdenen.

Ikke alle er dog lige begejstrede over de elektriske løbehjul i gadebilledet, som kører over 20 km i timen på cykelstier, gader og stræder. Dette skyldes dels en lang række alvorlige ulykker da lovgivningen på området endnu er begrænset, og dels at de ligger og flyder alle steder. Dog bruges løbehjulene flittigt af alle slags mennesker som efterhånden benytter løbehjulet som sit foretrukne transportmiddel rundt i byen. Løbehjulet med moter kan lejes via en app i alle storbyer men mange har også efterhånden valgt at købe sit eget.

BÅDE BØRN OG VOKSNE ELSKER LØBEHJULET

Man bør aldrig blive for gammel til lege og dette er det traditionelle trick løbehjul et fantastisk eksempel på. Aldrig har så mange kørt på løbehjul som nu og landet bugner af spændende løbehjuls events. Hvor man før så folk på rulleskøjter og skateboards på diverse ramper, er det nu løbehjulet som er dominerende.

Hos AJ Scooters finder du ét af Danmarks største udvalg af alt indenfor løbehjul til både professionelle og til udøvere på hobbyplan. Vi har et stort sortiment af bl.a. almindelige løbehjul, trick løbehjul, løbehjulsdele, beskyttelsesudstyr, og fedt skatertøj.

Vi fører alle de velkendte mærker såsom Dickies, Lucky, Wilson etc. der er fremstillet i slidstærke materialer i høj kvalitet, og dermed kan tåle slag, skrammer og stød. Vi er kræsne med vores udvalg, og går ikke på kompromis med kvaliteten. Derfor fører vi kun anerkendte mærker som vi kan stå inde for, og som lever op til vores kvalitetskrav.

Hvad enten du er garvet løbehjuls entusiast eller kun lige er begyndt, så finder du hos os alt det udstyr som du skal bruge. Vi har alt løbehjuls udstyr til både professionelle og amatører, og har du brug for hjælp og professionel vejledning står vi altid klar til at vejlede dig, så du får det helt rigtige udstyr med hjem. Vi brænder for løbehjuls sporten, og det smitter af i alt hvad vi gør. Det vil du som kunde også tydeligt kunne mærke.

At handle hos os er både nemt, sikkert og hurtigt. Vi er en e-mærket netbutik, hvilket er din garanti for en sikker handel online.

AJ Scooters hjælper dig på vej

At skulle vælge løbehjul og udstyr kan godt være en omfattende og dyr affære. Derfor er det vigtigt, at du fra start af finder ud af hvad du egentlig har brug for, hvor meget udstyr du egentlig vil investere i, og hvad dit budget er.

Hos Aj Scooters er det vigtigt, at du får en kompetent og professionel rådgivning og vejledning, så du ikke unødigt invester i en masse som du måske alligevel ikke har brug for. Vi er ærlige, og forsøger aldrig at prakke vores kunder noget på. I Aj Scooters deler vi vores kunders passion og kærlighed for løbehjul, og vil gerne bidrage til at de får den bedste oplevelse med deres løbehjul i form af det rette udstyr.

HVOR MÅ MAN KØRE PÅ LØBEHJUL?

Når man kører på løbehjul uden motor, gælder samme færdselsregler som for gående. Ifølge Politiets færdselsregler gælder det, at du som udgangspunkt kan og bør færdes på samme arealer som gående, dvs. på fortovet, på gangstier eller rabatter. Dette gør sig gældende for både rulleskøjter, ikke-motoriserede løbehjul samt skateboards.
Cykelstien eller kørebanen kan dog benyttes, men kun i tilfælde hvor et fortov ikke eksisterer.

HVOR KAN MAN KØBE TRICK LØBEHJUL?

AJ Scooters er Danmarks coreshop for freestyle scooter riders og almindelige løbehjuls brugere. AJ Scooters forhandler nordens fedeste gear til både børn og voksne. og leverer landets bedste og mest kompetente service. på ajscoters.dk finder du alle de populære brands samt alt i reservedele til custom løbehjul. Kig forbi vores e-mærkede shop, vi har altid stærke tilbud.

KAN MAN GÅ TIL LØBEHJUL?

Ja, der findes masser af ligesindede løbehjul entusiaster og fede events for folk der interesserer sig for sporten og ønsker at blive bedre. AJ Scooters er Danmarks førende scoot event arrangør, særligt af trick scoot events, og arrangerer alverdens tours, events, jams og konkurrencer til glæde for alle der elsker den danske scootscene.
Hvis du ønsker mere info om hvordan man bliver en del af et community og hvordan man udvikler sine færdigheder, så kontakt os. Vi skal nok guide dig godt videre.

HVORDAN SAMLER MAN ET LØBEHJUL?

Hvordan du helt konkret samler dit løbehjul afhænger af hvilken type der er tale om. Uanset er det vigtigt at det samles 100 % korrekt så sikkerheden er i top. Hvis det er et løbehjul med HIC kompression system samles det typisk således:

 1. Sæt clamp’en på baren
 2. Fastspænd HIC compression systemet
 3. Sæt din bar nedover decket hvorefter clampen spændes godt

Sikr dig at begge hjul samt alle skruer og bolte er ordentlig skruet på, og spænd altid efter.

Brug livechat