Spring til hovedindhold (tryk på Enter)

Løbehjul med store hjul

Løbehjul med store hjul kaldes også transport løbehjul. Løbehjul med store hjul fremstilles både til voksne, som anvender denne type løbehjul til transport og børn, som bruger løbehjulet med store hjul til leg, og som transport til og fra skole.

Løbehjul til transport er udstyret med en diameter på 120 mm. hjul eller større. Store hjul kræver mindre fysiske anstrengelser for at holde farten, de er mere retningsstabile og mindre følsomme overfor ujævnheder i underlaget. Disse egenskaber gør løbehjul med store hjul ideelle til transport over længere afstande. De fleste løbehjul til transport er foldbare, så de fylder mindre, når du ikke bruger dem til transport. Foldbare transport løbehjul er derfor nemme at have med i tog, busser, i skolen eller på arbejdspladsen. 

Ingen produkter fundet

Fordele ved transport løbehjul med store hjul

Der er mange fordele ved at vælge et løbehjul med store hjul. Herunder kan du se en oversigt over nogle af de vigtigste fordele ved transport løbehjul med store hjul:

  • Bedre stødabsorbering
  • Større effektivitet og fremdrift ved rulning
  • Bedre sikkerhed ved kørsel på grove og ujævne underlag
  • Store hjul holder længere, og skal derfor ikke udskiftes så ofte

Større hjul sikrer god balance på løbehjulet

Et løbehjul med store hjul, gør det nemmere for dig at holde balancen. Det er især en fordel med store hjul, hvis du kører på terræn med grus, huller eller som på anden vis er ujævnt. Ved at have en stabil balance sikrer du dermed faldulykker, da du står mere fast og har mindre risiko for at falde af. Det er især af betydning hvis du færdes på f.eks. en cykelsti med mange cyklister i hurtig fart.

Har dit løbehjul store hjul, får du også bedre komfort

Udover øget stabilitet, så giver større hjul også væsentligt bedre komfort under transport. Jo mindre hjulene er på dit løbehjul, des tydeligere vil du kunne mærke ujævnheder og bump på vejen. Vælger du derimod et løbehjul med store hjul, så vil du samtidig opleve at løbehjulet kan køre hurtigere og at det er væsentligt lettere at styre, hvilket giver dig en bedre oplevelse under transporten.

Slidstærke hjul på hjul til transport

En anden fordel ved at vælge et løbehjul med store hjul er at hjulene kan holde til mere. Store hjul har - udover større fælge - nemlig oftest en meget større slidflade. De bliver derfor ikke så nemt slidt op når du kører på asfalt, grusveje eller et andet groft underlag. Slidte hjul påvirker den fart som du kan opnå på løbehjulet, idet at slidte hjul mindsker farten. Samtidig kan slidte hjul øge risikoen for at løbehjulet sidder fast i underlaget, og dermed kan det i sidste ende være farligt for dig, at bruge løbehjulet.

Vælger du et transport løbehjul med store hjul, så sparer du i sidste ende penge på at skulle få udskiftet hjulene så ofte, da store hjul på transport løbehjulet vil holde meget længere.

Voksne bør vælge transport løbehjul med store hjul

Når voksne bruger et løbehjul, så er det som regel som transportmiddel til fx at køre på arbejde, eller bare til at komme let og hurtigt omkring. Netop i disse situationer er det vigtigt, at man kan være sikker på en komfortabel og sikker transport. Da voksne også er væsentligt tungere end børn, er store hjul også vigtige, for at sikre hurtig og behagelig kørsel. Når du som voksen kører på transport løbehjul uden store hjul, så vil stabiliteten være dårlig, hastigheden vil være begrænset, og du vil mærke ujævnheder i underlaget alt for tydeligt.

Søger du derimod et løbehjul til børn, finder du ligeledes et stort udvalg på AJ Scooters af kvalitets løbehjul der passer de små i familien.

Kendetegn ved transport løbehjulet

Løbehjul til transport er kendetegnet ved at være udstyret med hjul, der har en diameter på 120 mm eller mere. Store hjul kræver mindre fysiske anstrengelser for at holde farten, de er mere retningsstabile og mindre følsomme overfor ujævnheder i underlaget. Disse egenskaber gør løbehjul med store hjul ideelle til transport over længere afstande.
De store hjul gør løbehjulet mere stødabsorberende, så du knap nok mærker underlaget, mens du kører. Dette sikrer også bedre sikkerhed, da et transport løbehjul med store hjul ikke bliver påvirket af huller i vejen, blade, grus, småsten og lignende.

Transport løbehjul findes i mange størrelser, men du finder som tidligere nævnt oftest løbehjul hjul på 120 mm og op efter. Gerne omkring de 200 mm.
Når du investerer i et løbehjul med store hjul, kan de justeres i højden, så det passer til brugeren. På denne måde sikres god ergonomi og holdning i ryggen, så der hverken opstår spændinger, smerter eller skader. Husk derfor altid at justere højden af håndtagene/styret, så det passer den enkelte bruger. Dette er især vigtigt, hvis I er flere der deles om løbehjulet. Hvis du er den eneste bruger, kan du med fordel blot justere højden en enkelt gang.

Desuden er de fleste løbehjul til transport også foldbare, så de fylder mindre, når du ikke bruger dem til transport.

Løbehjul med store hjul er foldbare og praktiske

De fleste løbehjul med store hjul og transport løbehjul generelt, er som oftest foldbare og kan klappes sammen. Derfor er de også meget nemme at have med i tog, busser, i skolen eller på arbejdspladsen. De fylder også kun minimalt, når du har løbehjulet stående derhjemme - så slipper du for at falde over det i gangen eller bryggerset, da det blot kan sættes hen i hjørnet eller ind i skabet.

Det tager kun få sekunder at slå transport løbehjulet sammen. Dette gøres ved at trykke på en speciel låsemekanisme, der herefter gør det muligt at klappe løbehjulet sammen. Når et transport løbehjul er klappet sammen, kan selve “baren”/stangen til styret bruges som håndtag, så det er let at bære.
Nogle løbehjul med store hjul har ligeledes mulighed for at klappe håndtagene sammen, så de sidder langs stangen. Dette gør det endnu lettere at transportere løbehjulet, da det hverken fylder i højden eller bredden og du slipper for unødvendige bevægelser, for at undgå eventuelle forhindringer.

Skal det være endnu lettere at stille et løbehjul med store hjul fra sig? Så kig efter et løbehjul med støtteben. På denne måde kan du hurtigt sætte løbehjulet fra dig, uden at skulle slå det sammen, læne det op ad muren eller lægge det på jorden og det er endda hurtigt klar til brug igen.

Hos AJ Scooters finder du transport løbehjul med store hjul fra de bedste mærker
Her på siden finder du løbehjul med store hjul fra de bedste mærker, herunder:

  • Tempish
  • Streetsurfing
  • Longway
  • JD Bug
  • Head

Blandt vores sortiment af både transport løbehjul og løbehjul med store hjul finder du størrelser til børn og voksne. Det smarte ved mange af løbehjulene er, at de kan justeres i højden, så der er mulighed for at tilpasse styret, når junior vokser.

Fandt du ikke hvad du ledte efter? Så se vores generelle sortiment af løbehjul her.

Brug livechat