Løbehjul bars

Når du skal finde din næste løbehjul bar, er det vigtigt, at den passer til dit setup. Vær derfor opmærksom på, at trick løbehjul baren passer til dit setups compression system.

Hjælp til finde løbehjul baren

Brug filter funktionen til at finde bars, der passer til dit løbehjul setup. Vær specielt opmærksom på type og compressionsystem, så du får købt en bar, som passer til dit trick løbehjul. Du er også velkommen til at kontakte os på chatten, e-mail eller telefon for vejledning og rådgivning.

Sorter faldende

Tabel Liste

1-36 of 44

Side:
  1. 1
  2. 2
Sorter faldende

Tabel Liste

1-36 of 44

Side:
  1. 1
  2. 2

LØBEHJUL BARS - FIND DEN RIGTIGE

Brug filter funktionen til at finde løbehjul bars, der passer til dit løbehjul setup. Vær specielt opmærksom på type og compressionsystem, så du får købt en bar, som passer til dit trick løbehjul. Det er også muligt at bruge filterfunktionen til at vælge den ønskede højde, farve, vægt og brand.

Det kan være en personlig præference om hvordan du bedst kan lide højden og bredden på bars til trick løbehjul. Barens højde afhænger normalt af din egen højde. Husk at du ikke må stå for meget foroverbøjet, mens du kører.
Når du skal finde den rette bredde på et styr til løbehjul, er det en god tommelfingerregel at den skal have en skulderbredde + et par ekstra cm.

Du er også velkommen til at kontakte os på chatten, e-mail eller telefon for vejledning og rådgivning.

Bars til løbehjul fås i to former - Y-baren og T-baren:

Y-bar    T-bar

Y ELLER T BARS TIL LØBEHJUL

Hos AJ Scooters finder du både Y-barer og T-barer til din trick løbehjul. Hvad du skal vælge kommer an på dine præferencer, når du kører.

Y baren består af tre eller flere dele sat sammen, så baren former et Y. Nogle Y barer har en lille kile, også kaldet gusset, der fungerer som en afstivning. Den svejses fast i hjørnet mellem crossbar og downtube. En gusset sørger for at at give ekstra stabilitet og at styrke crossbaren, så den får en bedre holdbarhed. Gussets er især nyttige på løbehjul bars, der har en bred crossbar.

T baren består af to dele, så baren former et T. Nogle T bars er med forstærkninger til crossbaren, hvilket gør den stærkere og mere holdbar.
Der findes også løbehjul med T bar der har et backsweep, der sommetider også kaldes rake. En T bar med backsweep bruges ofte af tidligere BMX-ryttere og betyder egentlig bare, at barens håndtag vinkler svagt bagud mod rytteren. For nogle bliver det mere behageligt at køre, men det kan også sagtens tage lidt tid at vænne sig til.

BREDDE OG HØJDE PÅ LØBEHJUL BARS

Bars til trick løbehjul er lavere end øvrige løbehjul. En lav løbehjul bar giver mere kontrol og stabilitet i din riding. Hvor bred baren skal være er en smagssag og afhænger af, hvad du skal bruge den til. Tommelfingerreglen er, at du skal vælge en bar med samme bredde som dine skuldre. Er du til tekniske tricks med barspins osv., bør du vælge en smal bar (du kan vælge en bred bar og skære den smallere). Er du mere til hop og no-hand tricks, bør du vælge en bred bar og leder du blot efter et helt løbehjul klar til brug kan du se hele vores oversigt over løbehjul.

STÅL, ALUMINIUM ELLER TITANIUM LØBEHJUL BARS

Trick løbehjul fås med enten stål, aluminium eller titanium bar. Fordelen ved en stål bar er at den er stærk og robust, men til gengæld også tung. Stålet gør, at den samtidig også er meget solid og holdbar og du behøver derfor ikke at bekymre dig om hvordan du bruger din løbehjul bar.

En aluminium bar til løbehjul er derimod meget let, men til gengæld ikke ligeså stærk som løbehjul bars i stål. Det lette materiale gør dog aluminium baren velegnet til at lave air tricks og park riding.

Det nyeste materiale til en løbehjul bar er titanium. Prisen for en bar i titanium er oftest en smule dyrere, men du får til gengæld også en kombination af det bedste fra stål og aluminum. Titanium bar til løbehjul har en meget lav vægt, men er samtidig utrolig holdbare og er meget stærke.

STANDARD ELLER OVERSIZED LØBEHJUL BAR

Du skal være opmærksom på, om din bar skal være oversized (35 mm) eller standard (32 mm) på det ydre mål, da dette afgør hvilken clamp, du kan bruge. Den indvendige diameter af din bar er også vigtig. Den afgør, hvilken forgaffel din bar vil passe til - fx en forgaffel med eller uden HIC compression system.

BAR TIL LØBEHJUL MED COMPRESSION SYSTEM

En løbehjul bar uden slis i bunden passer til SCS compression. En bar med slis passer til øvrige compression systemer.

  • Du kan lave en bar med slis i bunden om til en SCS bar ved at:
  • Benytte en SCS adapter
  • Skære den del af baren væk, der har en slis (OBS ved at skære i din bar bortfalder garanti og reklamationsret)