Trick løbehjul

Trick løbehjul er vores mest populære kategori. Løbehjul til tricks er de løbehjul du ser i skateparks og street'en. Hvis du har fundet vej ind på vores website, er du sandsynligvis på udkig efter et stunt løbehjul. Find netop det kvalitets trick løbehjul, som passer til dig og dit behov i vores brede udvalg fra markedets mest anerkendte producenter som AO, Blunt, District, Ethic, Fuzion, Longway, Lucky med flere. 

Få råd og vejledning
Ved at benytte sorteringsmulighederne herunder, kan du hurtig danne dig et overblik over, hvilke trick løbehjul vi kan tilbyde. Du kan også se vores overordnede udvalg af løbehjul her.

Filter
Størrelse
Sorter faldende

Tabel Liste

1-36 of 46

Side:
  1. 1
  2. 2
Sorter faldende

Tabel Liste

1-36 of 46

Side:
  1. 1
  2. 2

FORSKEL PÅ LØBEHJUL, TRICK LØBEHJUL OG FREESTYLE

Det kan være lidt en jungle at forstå forskellen på de efterhånden mange forskellige løbehjuls modeller der findes. Vi har derfor her lavet en hurtig oversigt:

Almindeligt løbehjul

Et almindeligt løbehjul kan ofte justeres i højden og kan foldes sammen for en nemmere transport. Denne type er ikke beregnet til hård belastning som trick løbehjulet derimod er bygget til. Et almindeligt løbehjul kan simpelthen ikke holde til alle de hårde slag og stød som det ville få på en rampe, til gengæld er det et glimrende transportmiddel til både børn og voksne.

Trick Løbehjul

Trick løbehjulet - også kaldet et stunt løbehjul er specielt fremstillet til at lave tricks og stunts på. Derfor er trick løbehjul udstyret med et avanceret compressionssystem og kan oftest ikke justeres i højden eller foldes sammen. Det skyldes at man vil undgå svage bristepunkter i stellet som kan true riderens sikkerhed. Grundet det forstærkede stel vejer trick løbehjulet ofte lidt mere end det almindelige løbehjul, til gengæld kan det holde til at få nogle tæv på rampen. Trick Løbehjulet skal bruges på asfalt eller andre hårde underlag.

Freestyle løbehjul

En tredje model er freestyle løbehjulet som kan minde lidt om trick løbehjulet. Dette løbehjul kan både have store eller små hjul. Forskellen skal findes i dækkende som er luftdæk og derfor kan køre på ujævne underlag som fx. BMX baner. Luftdækkene kan være store hjul på 12 tommer og er derfor endnu mere solidt bygget end et trick løbehjul..

TRICK LØBEHJUL AF HØJ KVALITET

Trick løbehjul riding (freestyle scootering) er en teknisk og udstyrskrævende sport, som stiller store krav til trick løbehjulets holdbarhed. Hos AJ Scooters finder du et bredt udvalg af kvalitets trick løbehjul fra markedets mest anerkendte brands såsom:
Ethic

Vi har konstant fingeren på pulsen og er dybt involveret i sporten via vores aktive indsats i forhold til forskellige events. Vi ved hvad der rører sig lige nu og har naturligvis altid de fedeste varer på lager.

Se her et udpluk af eksempler på hvor fede tricks man kan lave på sådan et løbehjul:

(med AJ rider Frederik Søndergaard, filmet og redigeret af Joshua Hjorth)

KOMPLETTE ELLER CUSTOM TRICK LØBEHJUL?

Trick løbehjulene på denne side er alle komplette løbehjul, hvor alle dele er fra en producent. I vores shop finder du trick løbehjul til begynderen, løbehjul til de øvede riders og de helt prof riders. Når du køber et komplet løbehjul, får du væsentlig mere for pengene end, når du køber delene enkeltvis. Kvalitetsforskellene i trick løbehjul afspejles i de forskellige prisniveauer. Vi anbefaler derfor, at du vælger et trick løbehjul fra et anerkendt brand. Så er du sikret stærke dele som kan klare den belastning som løbehjulet uundgåeligt udsættes for.

De dygtige riders vælger ofte at customize deres trick løbehjul. De sætter det sammen af løbehjulsdele i den bedste kvalitet, så trick løbehjulet passer til deres ønsker og behov. AJ Scooters sælger også custom trick løbehjul, som er sat sammen ud fra vores ekspertviden.

Ønsker du at customize dit eget trick løbehjul, vil du blive begejstret over vores store udvalg af dele til trick løbehjul. Kom i gang med at designe et komplet trick løbehjul med dele som vi står 100 % inde for er i orden.

KENDETEGN VED ET STUNT LØBEHJUL

Freestyle scootering udsætter trick løbehjul for massive slag og stød i hop og grinds. Trick løbehjul er derfor forstærkede og designede så de kan holde til de ekstreme belastninger. Alle dele til trick løbehjul er hovedsageligt fremstillet i one-piece designs for at undgå svage punkter i samlinger. Trick løbehjul kan af samme grund ikke foldes sammen eller justeres i højden.
Compression i trick løbehjulet

Trick løbehjul er bygget op med et kraftigt compression system. Trick løbehjul fås med:

  • HIC
  • IHC
  • ICS
  • SCS

Compression systemerne er konstrueret forskellige, men ens for alle er, at de giver en meget solid og holdbar kobling mellem bar og forgaffel, som samtidig roterer let og smidigt. I forhold til almindelige løbehjul, er compression systemer til trick løbehjul væsentlig nemmere at vedligeholde.

TRICK LØBEHJUL OG HOLDBARHED

De fleste riders ønsker et trick løbehjul, der både er meget holdbar og let. Disse to egenskaber er svære at forene i et trick løbehjul. Derfor stræber løbehjulsproducenter efter at være innovative både med valg af materialer og konstruktioner. Derfor kan du også finde dele til trick løbehjul, der koster mere end et helt trick løbehjul!

Intet trick løbehjul holder dog evigt. I shoppen finder du et stor udvalg af reservedele til trick løbehjul, så du kan nøjes med at skifte slidte dele på dit trick løbehjul, når delene er slidte eller går i stykker. Det er vigtigt at du vedligeholder løbehjulet og udskifter nedslidte dele løbende. På den måde har du altid et stunt løbehjul der kører optimalt.

Hvad enter du er en erfaren rider eller lige er startet står vi til rådighed med vores ekspertviden. Find inspiration via vores instagram konto.

STØRRELSESGUIDE TIL VALG AF TRICK LØBEHJUL

Trick løbehjulets totalhøjde har stor betydning for riderens glæde ved løbehjulet og succes i udførelse af tricks specielt i parkriding (kørsel på ramper). Herunder ser du vores anbefaling til totalhøjden i forhold til riderens højde.

 Rider højde Løbehjulets totalhøjde 
 95-112 cm Under 70 cm
 112-126 cm 60-75 cm
 126-138 cm 65-79 cm
138-149 cm  75-80 cm
 149-160 cm 75-85 cm
 160-172 cm 78-85 cm 
 Over 172 cm 79+ cm 


En anden måde at vælge trick løbehjul efter riderens højde er, at måle riderens højde fra gulvet til henholdsvis hofte og navle. Vælg et løbehjul med en totalhøjde, som ligger mellem disse to mål.
Du kan også tilpasse løbehjulet totalhøjde ved at cutte baren. Vær opmærksom på at løbehjulets garanti ikke gælder efter baren eller andre dele på løbehjulet er customized.

Totalhøjde er afhængig af ridestil og smag

Nogle riders foretrækker en høj bar, mens andre foretrækker en lav bar. Det vigtigste er at du finder en størrelse der passer ind i din kørestil Alternativet er at have to trick løbehjul til forskellige tricks og kørestile.

VÆR OPMÆRKSOM PÅ DETTE NÅR DU KØBER ET TRICK LØBEHJUL:

Forgaffel, bar og deck er one-pice dele. Der må ikke være nogle dele, som kan foldes eller klappes sammen, da det vil udgøre en sikkerhedsmæssig risiko for dig.
Hjulkernen er fremstillet af aluminium eller andet metal. Hjul med nylonkernen er ikke bygget til at modstå tricks.

Compression systemet er et af de gennemtestede systemer HIC, IHC, SCS eller ICS. Compression systemet er altafgørende for at løbehjulets bar, deck og forgaffel holdes stramt sammen og baren kan rotere uden modstand og/eller slør.

Trick løbehjul er kendetegnede ved at bruge hjul med en diameter fra 110 til 125 mm. Den mest udbredte diameter er pt. 110 mm. Jo større huldiameteren er, jo mere fart kan du få på dit løbehjul. Trick løbehjulet kan anvendes til transport og kortere afstande eks. til og fra skole. Over længere afstande er trick løbehjulet ikke behageligt at køre på, da det ikke er bygget til lange strækninger.