Trick løbehjul

Trick løbehjul – Den ultimative guide til køb, instruktion, tricks og vedligeholdelse

Trick løbehjul er ikke længere kun for børn. I dag er trick løbehjul blevet en street kultur og en seriøs sport, der kræver teknisk færdighed og erfaring. Hvis du overvejer at købe et trick løbehjul, er der flere faktorer, du skal tage højde for. I denne guide vil vi hjælpe dig med at vælge det rigtige trick løbehjul, lære grundlæggende tricks og stunts, udforske en verden af spændende tricks og stunts og give dig tips til vedligeholdelse af dit trick løbehjul.

Trick løbehjul køb – Sådan vælger du det rigtige trick løbehjul

Det første skridt i at købe et trick løbehjul er at vælge det rigtige størrelse trick løbehjul, der passer til din højde og vægt. Hvis du vælger et trick løbehjul, der er for lille eller for stort, kan det resultere i en dårlig køreoplevelse og potentielle skader. 

Trick løbehjul til park riding – big air tricks

Letvægtsløbehjul er alfa og omega for et godt park løbehjul til tricks. Baren er aluminium eller titanium og decket er kort og i peg cut design for at spare vægt. Big air trick er kendetegnet ved, at løbehjulet i mange tricks løftes over skulderhøjder, derfor er det vigtigt, at baren ikke er højere end lidt over bæltestedet. Det bedste park riders kører med en bar der går dem til lidt under bæltestedet.

Trick løbehjul til street riding

Street løbehjul er kendetegnet ved at være tungere, mere solide og holdbare end park løbehjul. Trick løbehjul til street er oftest med en stål bar og mere og solide deck konstruktioner oftest i box cut design for at sikre øget styrke og holdbarhed. Decket er typisk bredt og langt.

Baren går ofte fra bæltestedet og op til navlen, da street tricks oftest ikke er tricks, hvor løbehjulet løftes over skulderhøjde.

Vejledende størrelsesguide til valg af trick løbehjul

Trick løbehjulets totalhøjde har stor betydning for riderens glæde ved løbehjulet og succes i udførelse af tricks specielt i parkriding (kørsel på ramper). Herunder ser du vores anbefaling til totalhøjden i forhold til riderens højde.

Rider højde

Løbehjulets totalhøjde 

95-112 cm

Under 70 cm

112-126 cm

60-75 cm

126-138 cm

65-79 cm

138-149 cm 

75-80 cm

149-160 cm

75-85 cm

160-172 cm

78-85 cm 

Over 172 cm

79+ cm 


En anden måde at vælge trick løbehjul efter riderens højde er, at måle riderens højde fra gulvet til henholdsvis hofte og navle. Vælg et løbehjul med en totalhøjde, som ligger mellem disse to mål.
Du kan også tilpasse løbehjulet totalhøjde ved at cutte baren. Vær opmærksom på at løbehjulets garanti ikke gælder efter baren eller andre dele på løbehjulet er customized.

Totalhøjde er afhængig af ridestil og smag

Nogle riders foretrækker en høj bar, mens andre foretrækker en lav bar. Det vigtigste er at du finder en størrelse der passer ind i din kørerstil Alternativet er at have to trick løbehjul til forskellige tricks og kørerstile.

Vær opmærksom på dette når du køber et trick løbehjul:

  • Forgaffel, bar og deck er one-pice dele. Der må ikke være nogle dele, som kan foldes eller klappes sammen, da det vil udgøre en sikkerhedsmæssig risiko for dig.
  • Hjulkernen er fremstillet af aluminium eller andet metal. Hjul med nylonkernen er ikke bygget til at modstå tricks.
  • Compression systemet er et af de gennemtestede systemer HIC, IHC, SCS eller ICS. Compression systemet er altafgørende for at løbehjulets bar, deck og forgaffel holdes stramt sammen og baren kan rotere uden modstand og/eller slør.

Trick løbehjul er kendetegnede ved at bruge hjul med en diameter fra 110 til 125 mm. Den mest udbredte diameter er pt. 110 mm. Jo større hjuldiameteren er, jo mere fart kan du få på dit løbehjul. Trick løbehjulet kan anvendes til transport og kortere afstande eks. til og fra skole. Over længere afstande er trick løbehjulet ikke behageligt at køre på, da det ikke er bygget til lange strækninger. Du kan også se vores andre typer løbehjul her.

Stort udvalg af trick løbehjul 

Hos AJ Scooters tilbyder vi et bredt udvalg af trick løbehjul, der passer til alle niveauer og præferencer. Vi har alt fra begyndermodeller til avancerede modeller, der er designet til at udføre avancerede tricks og stunts. Vores erfarne medarbejdere står altid klar til at hjælpe dig med at vælge det rigtige trick løbehjul til dine behov.

Trick løbehjul instruktion – Lær grundlæggende tricks og stunts

Når du har valgt dit trick løbehjul, er det tid til at lære grundlæggende tricks og stunts. Du kan tage lektioner hos en erfaren instruktør eller rider, eller du kan finde online-videoer og tutorials. Uanset hvad du vælger, er det vigtigt at starte med de grundlæggende tricks og arbejde dig op til de mere avancerede tricks. Det er også vigtigt at bære hjelm og beskyttelsesudstyr, mens du øver tricks og stunts for at undgå skader.

Trick løbehjul tricks – Udforsk en verden af spændende tricks og stunts

For at få mest muligt ud af dit trick løbehjul, er det afgørende at øve dig regelmæssigt og lære nye tricks og stunts. Der findes utallige videoer med erfarne riders online bl.a. vores egne AJ riders, som du kan følge på vores Instagram konto.

Filter
Størrelse
Sorter faldende

Tabel Liste

1-36 of 49

Side:
  1. 1
  2. 2
Sorter faldende

Tabel Liste

1-36 of 49

Side:
  1. 1
  2. 2

Trick løbehjul

Trick løbehjul riding (freestyle scootering) er en teknisk og udstyrskrævende sport, som stiller store krav til trick løbehjulets holdbarhed. Der findes mange forskellige trick løbehjul. Hos AJ Scooters finder du et bredt udvalg af kvalitets trick løbehjul fra markedets mest anerkendte brands så som Blunt, Crisp, District, Dominator, Ethic, Flavor, Lucky og mange andre.

Valg af trick løbehjul

Når du skal vælge et trick løbehjul, er det vigtigt at løbehjulets totalhøjde og længde passer til brugeren. Løbehjulets totalhøjde har stor betydning for riderens glæde ved løbehjulet og succes i udførselse af tricks specielt i parkriding (kørsel på ramper). Totalhøjden er meget afhængig af riderstil og smag. Nogle riders fortrækker en høj bar, mens andre foretrækker en lav bar. En måde at vælge løbehjul ift. riderens højde er at måle riderens højde fra gulvet til hhv. hofte og navle. Vælg et løbehjul med en totalhøjde, som ligger mellem disse to mål. Du kan også klikke på størrelseguiden på hvert løbehjul, for at se vores guide til valg af løbehjul. 

I forhold til at sætte et trick løbehjul sammen af enkelt dele, er det langt billigere for dig at købe et komplet løbehjul fra vores shop og efterfølgende skifte dele ud, som de bliver slidte, eller du ønsker en anden del til dit trick løbehjul. Vi hjælper gerne med at bygge et trick løbehjul til rampe.

Komplette eller custom trick løbehjul?

Trick løbehjul på denne side er alle komplette løbehjul, hvor alle dele er fra en producent. I vores shop finder du trick løbehjul til begynderen, løbehjul til de øvede riders og de metget øvede riders. Når du køber et komplet løbehjul, får du væsentlig mere for pengene end, når du køber delene enkeltvis. Kvalitetsforskellene i trick løbehjul afspejles i de forskellige prisniveauer. Vi anbefaler derfor, at du vælger et trick løbehjul fra et anerkendt brand.

De dygtige riders vælger ofte at customize deres trick løbehjul. De sætter deres tricks løbehjul sammen af dele i den bedste kvalitet, så trick løbehjulet passer til deres ønsker og behov. AJ Scooters sælger også custom trick løbehjul, som er sat sammen ud fra vores ekspertviden. Ønsker du at customize dit eget trick løbehjul, kan du designe et komplet trick løbehjul med dele fra vores store udvalg af dele trick løbehjul

Kendetegn ved trick løbehjul

Freestyle scootering udsætter trick løbehjul for massive slag og stød i hop og grinds. Trick løbehjul er af samme grund forstærkede og designede, så de kan holde til de ekstreme belastninger. Alle dele til trick løbehjul er hovedsageligt fremstillet i one-piece designs for at undgå svage punkter i samlinger. Trick løbehjul kan af samme grund ikke foldes sammen eller justeres i højden.

Trick løbehjul er bygget op med et kraftigt compression system. Trick løbehjul fås med HIC, IHC, ICS eller SCS compression systemer. Compression systemerne er konstrueret forskellige, men ens for alle er, at de giver en meget solid og holdbar kobling mellem bar og forgaffel, som samtidig roterer let og smidigt. I forhold til almindelige løbehjul, er compression systemer til trick løbehjul væsentlig nemmere at vedligeholde.

Trick løbehjuls holdbarhed

De fleste riders ønsker et trick løbehjul, der både er meget holdbar og let. Disse to egenskaber er svære at forene i et trick løbehjul. Løbehjulsproducenter bestræber sig at være innovative både med valg af materialer og konstruktioner for at forene holdbarhed med øsnke om lette dele. Derfor kan du også finde dele til trick løbehjul, der koster mere end et helt trick løbehjul.

Intet trick løbehjul holder dog evigt. I shoppen finder du et stor udvalg af reservedele til trick løbehjul, så du kan nøjes med at skifte slidte dele på dit trick løbehjul, når delene er slidte eller går i stykker. 

Hvad enter du er en erfaren rider eller lige er startet står vi til rådighed med vores ekspertviden. Find inspiration via vores instagram konto.