Løbehjul

AJ Scooters har et bredt udvalg af kvalitets løbehjul fra markedets mest anerkendte løbehjulsproducenter. Der laves mange forskellige typer løbehjul, og de har alle forskellige fordele. Løbehjul kan overordnet inddeles i tre kategorier trick løbehjul, løbehjul til børn og løbehjul med store hjul også kendt som transport løbehjul.

Løbehjul

Der findes fire overordnede typer af løbehjul. I denne kategori finder du almindelige løbehjul, løbehjul med store hjul og løbehjul til børn. Søger du et trick løbehjul, skal du kigge i kategorien trick løbehjul.

Kontakt os gerne på telefon eller mail for at få rådgivning og vejledning, før du køber et løbehjul, så du får det løbehjul, som passer bedtst til dig og dit behov. Læs nederst på denne side om de forskellige typer løbehjul.

Løbehjuls typer

Der laves mange forskellige typer løbehjul til børn, og de har alle forskellige fordele. Løbehjul kan overordnet inddeles i tre kategorier.

Løbehjul

Løbehjulet til leg er ofteste dit barns første løbehjul. Løbehjulet er et godt løbehjul til korte ture såvel som til leg, da det er nemt at køre på. Løbehjulet må ikke forveksles med trick løbehjulet, da det løbehjulet til leg ikke er designet til at holde til de belastninger trick løbehjul udsættes for.

Løbehjul til børn

Løbehjul designet til børn sikrer, at dit barn får en god start med at køre på løbehjul. Mindre børn kan have svært ved at styrer et almindeligt løbehjul. Derfor anbefaler vi, at du vælger et trehjulet løbehjul, der er udviklet specielt til mindre børn. Trehjulet løbehjul giver en bedre balance uder kørsel og når barnet står stille på løbehjulet.

Løbehjul med tre hjul

Løbehjul med tre hjul har den ulempe, at de som udgangspunkt styrer lidt dårligere end et normalt løbehjul, med mindre producenten har fundet en innovativ måde at løse problemet på. Nogle løser dette ved at flytte de to hjul til bagenden af løbehjulet, mens andre indbygger flex i styringen.

Løbehjul med store hjul 

Løbehjul med store hjul kan både bruges til leg og transport. Løbehjul med store hjul er både til voksne og børn.

Løbehjul til transport er udstyret med en diameter på 120 mm. hjul eller større. Store hjul kræver mindre fysiske anstrengelser for at holde farten, de er mere retningsstabile og mindre følsomme overfor ujævnheder i underlaget. Disse egenskaber gør løbehjul med store hjul ideelle til tranport over længere afstande.  De fleste løbehjul til transport er foldbare, så de fylder mindre, når du ikke bruger dem til transport. Foldbare transport løbehjul er derfor nemme at have med i tog, busser, i skolen eller på arbejdspladsen.

Trick løbehjul

Trick løbehjul riding (freestyle scootering) er en teknisk og udstyrskrævende sport, som stiller store krav til trick løbehjulets holdbarhed. Der findes mange forskellige trick løbehjul. Hos AJ Scooters finder du et bredt udvalg af kvalitets trick løbehjul fra markedets mest anerkendte brands så som BluntCrispDistrictDominatorEthicFlavorLucky m.fl.

Kendetegn ved trick løbehjul

Freestyle scootering udsætter trick løbehjul for massive slag og stød i hop og grinds. Trick løbehjul er af samme grund forstærkede og designede, så de kan holde til de ekstreme belastninger. Alle dele til trick løbehjul er hovedsageligt fremstillet i one-piece designs for at undgå svage punkter i samlinger. Trick løbehjul kan af samme grund ikke foldes sammen eller justeres i højden.

Trick løbehjul er bygget op med et kraftigt compression system. Trick løbehjul fås med HIC, IHC, ICS eller SCS compression systemer. Compression systemerne er konstrueret forskellige, men ens for alle er, at de giver en meget solid og holdbar kobling mellem bar og forgaffel, som samtidig roterer let og smidigt. I forhold til almindelige løbehjul, er compression systemer til trick løbehjul væsentlig nemmere at vedligeholde.

Komplette eller custom trick løbehjul

I vores shop finder du trick løbehjul til begynderen, løbehjul til de øvede riders og de metget øvede riders. Når du køber et komplet løbehjul, får du væsentlig mere for pengene end, når du køber delene enkeltvis. Kvalitetsforskellene i trick løbehjul afspejles i de forskellige prisniveauer. Vi anbefaler derfor, at du vælger et trick løbehjul fra et anerkendt brand.

De dygtige riders vælger ofte at customize deres trick løbehjul. De sætter deres tricks løbehjul sammen af dele i den bedste kvalitet, så trick løbehjulet passer til deres ønsker og behov. AJ Scooters sælger også custom trick løbehjul, som er sat sammen ud fra vores ekspertviden. Ønsker du at customize dit eget trick løbehjul, kan du designe et komplet trick løbehjul med dele fra vores store udvalg af dele trick løbehjul

 

Holbarhed

De fleste riders ønsker et trick løbehjul, der både er meget holdbar og let. Disse to egenskaber er svære at forene i et trick løbehjul. Derfor stræber løbehjulsproducenter at være innovative både med valg af materialer og konstruktioner. Derfor kan du også finde dele til trick løbehjul, der koster mere end et helt trick løbehjul.

Intet trick løbehjul holder dog evigt. I shoppen finder du et stor udvalg af reservedele til trick løbehjul, så du kan nøjes med at skifte slidte dele på dit trick løbehjul, når delene er slidte eller går i stykker.