Integrated headsets til trick løbehjul

Et headset (kronrørsleje) er nødvendigt at have på løbehjul. Det monteres i fronttuben/headtuben på decket, og sørger for at forgaflen spinner godt. Et godt kvalitets headset har lukkede konkave lejer, og kan dermed holde til flere stød. Hvis du er i tvivl om hvilket headset du skal vælge, så tøv ikke med at kontakte os. Vi er altid parate til at hjælpe dig på vej.
Sorter faldende

Tabel Liste

22 vare(r)

Sorter faldende

Tabel Liste

22 vare(r)

Forskellige typer løbehjuls headsets

Et headset til løbehjul består af to kuglelejer, og muligvis cups og shims. Kuglelejerne sidder i deckets top og i bunden af deckets headtube. De kan være åbne og lukkede, og det afhænger af smag og behag hvad man vælger. Headsettet, i sig selv, gør at forgaflen kan rotere og dreje frit og uden problemer.
Løbehjuls Headsets fås med og uden gevind (thread og threadless). Hvis du bruger et headset uden gevind vil det have betydning for de andre dele, idet der skal bruges et compressionsystem.
Hvis du bruger et headset med gevind skal forgaflen også være med gevind, og omvendt.

De fleste headsets i den bedste kvalitet er uden gevind. Nogle løbehjul headsets er igen delt op i to kategorier: Integrated og non integrated headsets. Forskellen ligger i om kuglelejet skal placeres direkte i headtuben (integrated headset), eller om der også er brug for cups til at holde kuglelejet fast (non integrated headset). Integrated headset passer kun til decks der er istandsat til netop integrated headsets, og det er derfor ikke nødvendigt at bruge værktøj.
Non integrated headsets passer til størstedelen af decks, og skal indsættes manuelt.

Montering og afmontering af headsettet

Som nævnt, er det ikke nødvendigt at bruge værktøj for at montere et integreret headset, da kopperne (headcups) i forvejen er indbygget i decket.
Hvis det integrerede headset i løbehjulets deck skal fjernes, skal kuglelejerne tages ud, ligesom de blev sat ind. Hvis de sidder fast, kan de løsnes med en skruetrækker.